Libagaliba Nagytárkányban

Írta: Kőszeginé Tóth Judit.

Kedves Gombásztársak!

Bár még messzebb van Márton nap, de Nagytárkányban már október 21-én Libagalibát rendeztek, amelyre mi is meghívást kaptunk. Egész napos színpadi produkciók, kiállítások, kézműves vásárok, játszópark, libás és egyéb állati finomságok és persze gombabemutató várta a látogatókat. Alig győztük kielégíteni az érdeklődést, többször sorban álltak, hogy láthassák a kiállításunkat. Érdekes volt hallgatni saját élményeiket, bizony sok téves tudást kellet korrigálni. Nem panaszkodhatunk a szervezők szíves vendéglátására sem, így elmondhatjuk, egy nagyon eredményes, szép napot töltöttünk Felvidéken. Köszönet a tagtársaknak a gombagyűjtésért, a részvételért.

Hegyessy Gábor fotói:

ZGE fotói

Bükkszentkereszti gombanapok

Írta: Kőszeginé Tóth Judit.

Szűcs Béla a Miskolci Gombász Egyesület nevében küldte ezt a meghívót:

"Szeretettel hívjuk a ZGE tagjait a Bükkszentkereszti Gombafesztiválra, október 07-08. napokra! Ugyan nyakig leszünk a munkában, de számotokra mindig lesz időnk! Legfeljebb bekapcsolódtok ebbe-abba! :))

Ha van érdeklődés rá, szombatról vasárnapra virradó éjszakára 5 főnek tudunk szállást biztosítani (faházban, 2500.- Ft/fő áron, a mieinkkel közös fagyoskodásra).

Egy héten belül kellene a szállásfoglalást megejtenünk."

Ha van, akkor nekem küldjétek a szállásigényeteket.

Egyesületi kirándulás Dobogókőre

Írta: Kőszeginé Tóth Judit.

Kedves Gombásztársak!

Ahogy már említettük és látjátok a programtervben, május 19-20-21-ére tervezzük az egyesületi kirándulást. Célja a Pilis, pontosabban Dobogókő és Szentendre. 

Vázlatos program:

Pénteken kb. 13 órakor indulás busszal. Érkezés Dobogókőre a szállásokra. 

Szombati túra a létszám összetételétől, erőnlététől, az időjárástól függően több esélyes: Ferenczy szikla (a Föld szív csakrája), Rám szakadék (csak a tetejébe pillantanánk be), Prédikálószék az új kilátóval ( A Dunakanyar összes kanyarját látni lehet...), Zsivány sziklák, Thirring körút a szerkövekkel.... Ezek közül egyet, esetleg kettőt választunk.

Vasárnap reggel összepakolva kelünk útra Szentendrére.  Természetesen a Skanzent szeretnénk megnézni. Ha lesz idő, akkor még séta a belvárosban, a Duna parton, fakultatív ebéd. 

Költségek:

Buszköltség (41 -49 fő között) 5300-6300,-Ft/fő létszámtól függően.

Szállás a két éjszakára reggelivel tagoknak és gyerekeknek 11.000,-Ft/fő, nem tagoknak 12.000,-Ft/fő.

Skanzen belépő 0-2000,-Ft-ig, kinek milyen kedvezmény jár. 

Tehát legkedvezőbb esetben 16.300,-Ft/fő, a legtöbb 20.300,-Ft/fő. 

Jelentkezés április 5-ig minimum a részvételi költség (busz, szállás) felének a befizetésével (9000,-Ft/fő) Sárospatakon Lipécz Gyulánénál (06/20/3731771), Sátoraljaújhelyen Kascsák Istvánéknál (06/30/239-7428; 47/321-927)  A 2. részletet május 5-ig kérjük fizetni. Összesen 18.000,-Ft/fő összeget szükséges befizetni, majd utána pontosítjuk az összeget személyre szabottan.  

Szállások:

Platán Panzió: http://www.platanpanzio.hu/

Erdei Villa: http://dobogoko-erdeivilla.hu/ 

Ha megnézitek az árakat, nagyon sokféle van, és sokkal több, mint amit sikerült nekünk kialkudni. Egységesen mindenkinek ugyan annyi, 6000,-Ft/fő/éj, a kedvezményeket mi adjuk. Színvonaluk teljesen hasonló. 

Aki jelentkezik, kérem a tavasszal sétáljon sokat, fizikailag is készüljön, hisz ha valamit látni szeretnénk menni kell. 

A jelentkezéskor előnyt élveznek a tagok és hozzátartozóik, majd ha marad még hely, akkor barátok, ismerősök is jöhetnek.

 

Szeretettel várunk!

 

Lipécz Gyuláné és Kőszeginé Tóth Judit

Ünnepségünk

Írta: Kascsák Istvánné.

Gombász  Egyesületünk ünnepi vacsorájáról  "kis összefoglaló"  

Február 25-én este gyűltünk össze hagyományainknak megfelelően a Csillagfény  Étteremben a soron következő 12. ünnepi vacsorára. Már a gyülekezés idején jó volt látni  az arcokon a viszontlátás örömét, hogy pár órát együtt lehetünk, beszélgethetünk  kötetlenül, amit összekötünk  egy  kis kulináris élvezettel  is.     

Elnökünk Kőszeginé Tóth Judit köszöntése után azokra a gombász társainkra emlékeztünk akik már nincsenek közöttünk, gyertyagyújtással és az emlékezés csendjével. Simai András tagtársunknak köszönjük a magyar nép ízes nyelvén íródott pohárköszöntőjét! Ezután koccintottunk az előttünk álló év sikerére kívánva egymásnak egészséget, erőt   és sok gombát az eljövőben. 

A gazdag vacsora után húsz percben összefoglalva, zenei aláfestéssel a Sasi Gábor által készített éves események összefoglalását nézhettük képekben újra. Visszatekintve sok sok értékes, érdekes, közösségformáló történései voltak az elmúlt évnek .Erdőjáró túrák, kiállítások, ismeret átadó előadások,vendégjárások a testvér gombász egyesületekkel. A legnagyobb kihívás még is a fiatalok érdeklődésének felkeltése volt,  egy gomba témában kiírt meseíró pályázat . Az eredmény meglepő lett, országos méretűvé nőtt. További terve az egyesületnek ebben a témában az érdeklődés ébren tartása  a fiatalok kreativitásában bízva. Sok szakmai feladat vár ránk. Ehhez  kívánt elnökünk sok erőt, kitartást sikert is! Ezek után érkezett meg a születésnapi torta, majd a " kis gombászok " odaadó segítségével kisorsoltuk a tombola nyeremény tárgyait. A talpalávalót egy fiatal csapat szolgáltatta egész este  köszönet érte! 

Az est nagy beszélgetésekkel, kis csoportokban kínálgatással tánccal folytatódott  kinek-kinek kedve szerint. Mivel gombászok ünnepeltek már szóba került a kucsmagomba gyűjtésének ideje ami egyre aktuálisabb a tavasz érkezésével. 

Jó volt együtt lenni most is!

Kascsák Istvánné Klárika

Dokumentumok

Egyéb dokumentumok

Küldjön levelet

Itt küldhet üzenetet nekünk:
UA-50943254-1