Kirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumba

Tisza-tó..... hazánk második legnagyobb tava, ami más tóval össze nem hasonlítható  szigetek, árterek, mocsarak, nádasok  igazi vadvízi világ a sok-sok madárfajával és Európa legnagyobb tündérrózsájával..... ők vártak bennünket Poroszlón a Tisza-tó  bejáratának, kapujának  is nevezett településen. 

A buszunk teljesen megtelt, az ég kegyes volt hozzánk, mert egész nap hét ágra sütött a nap ! A sok élmény és látnivaló miatt ezt észre sem vettük ! 

Az Ökocentrum látnivalói sokfélék voltak. Ami teljesen lenyűgözött bennünket, az óriás kilátó ami hét szintes. A tetejéről szinte az egész tavat belátni,gyönyörű panoráma terült a szemünk elé. Európa legnagyobb édesvízi akváriumának falai között szinte egy alagútban éreztük magunkat és a valaha, természetes vizeinkben élő két méteres halak úsztak át felettünk. Lenyűgöző volt, szinte meglehetett a halakat érinteni. Csónakáztunk ötven percen keresztül, közben titkokat is megtudtunk a tóról. Csodáltuk a természet szépségét és ugyan kevés madarat láttunk a nagy meleg miatt, mégis annyira elvarázsolt bennünket a víz, a csend és a természet harmóniája, hogy szinte nem esett jól befejezni a csónakázást! Egy kicsit kárpótolt bennünket a háromdimenziós mozifilm, ahol újra végig követhettük a tó életét reggeltől napnyugtáig! Sorolhatnám még a látnivalókat: tájház, állatkert, éjszakai erdő,vidra etetés,...stb.   

Kellemesen elfáradtunk a program végére és délután már nagyon jól esett a közeli vendéglő teraszán elfogyasztani a finom tiszai halászlevet.

Szép és tartalmas  nap volt a szó minden értelmében! 

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: