Várhegyi túra 2018.09.15.

A sátoraljaújhelyi Várhegy új arcát mutatta a Kulturális Örökség napján oda látogatóknak. Az elmúlt tíz évben a föld alatt rejtőző romok egy nagy épületet rajzoltak ki, amely elődje volt a mai sárospataki várnak. A helyszínen Ringer István régész, az ásatások vezetője tartott előadást, a két részletben érkező túrázók érdekében két alkalommal is. Nagyon sok új ismeretet tárt fel a vár múltjából, amit a rekonstruált falak és megtalált kőelemek a helyszínen is mutattak.

Cikk folytatása

Gombafesztivál után

Kedves Gombásztársak!

Újra egy sikeres Gombafesztivált tudhatunk magunk mögött. 

Talán a leggombaszegényebb de legjobb hangulatú fesztivál volt az idei. A meleg miatt át kellett gondolnunk a túrákat, kirándulásokat, de ez jól sikerült, mindenki megtalálta a maga igényének megfelelő programokat. Igazán változatos volt a kínálat: kul-túra a Magyar kálvárián, kaland-túra az átcsúszópályán,  kisvonatozás Kőkapura, mezőségi néptánc, vetítettképes előadások Erdély madarairól, a 2019. év gombája jelöltjeiről, visszaemlékezések az erdélyiekkel rendezett közös programjainkra és a  Gombafesztiválokra, ünneplés tortával, pezsgővel, gombakiállítás, gombaszépségverseny, holdfogyatkozás...

Cikk folytatása

Beszámoló: Buszos kirándulás

Kascsák Istvánné Klárika beszámolója a buszos kirándulásunkról:

"Vasárnap június  24-én indult egyesületünk az évi szokásos kirándulásra. Azt terveztük, a közelben levő történelmi és természeti szépségeket látogatjuk meg az idén. Az Edelényi Kastélypark volt az első úti cél.Szépen felújított mind a kastély mind a park. A tárlatvezetőtől és a 3-D-s filmvetítés során sok érdekességet tudtunk meg a valaha ott lakókról a kastély tulajdonosairól. Így pl. Ludmilla grófné kívánsága szerint készültek a freskók Lieb Ferenc abaúji festő keze nyomán.Ennek is és egyedi épület kialakításának köszönheti egyedülálló hírnevét ez a barokk kastély. 

Cikk folytatása

Gombászmajális

Remekül sikerült a közös gombászmajális a debreceni, miskolci gombászokkal. 

Íme a Hörcsik Diána, miskolci gombásztárs élménybeszámolója:

"Vasárnap folytatódott az a kezdeményezés, melynek célja a három környékbeli egyesület, a Zempléni Gombász Egyesület, a Csapókerti Gombász Klub és a Miskolci Gombász Egyesület összefogása.

Cikk folytatása

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: