Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ának felajánlásával. Zempléni Gombász Egyesület 18446861-1-05

Mádi kirándulás

Kedves Gombásztársak!
 
Négy miskolci gombászbarátunkkal együtt látogattuk meg Leskó Istvánt és kedves feleségét a Napudvar Vendégházban Mádon. 
Már ismertük előadásai és gyógyteái által a növényorvost, most élőben is láthattuk hogyan élnek, mit és miként dolgoznak. De nem csak erről beszéltek, hanem végigvezettek bennünket az általuk létrehozott gyógynövény tanösvényen. Számomra egy csodálatos világ tárult fel, ahol békében élnek együtt a természetben különböző élőhelyeken előforduló növények. A házaspár összegyűjtötte Zemplén legfontosabb gyógyhatású növényeit, de találkozhattunk messzebbről származó fűszerekkel is. Hihetetlen mennyiségű hasznos információt kaptunk az egyes növények hatóanyagairól, gyűjtéseinek szabályairól, felhasználásuk módjairól. Ezt továbbadni ilyen formában lehetetlen, látni, hallani kell élőben. 
Miután orrunk megtelt mindenféle illatokkal, fejünk tudással, a háziak vendégszeretetét élvezve fogyasztottuk el elemózsiánkat és ittunk jóféle hegyaljai bort. 
Mádi kirándulásunk zárásaként megnéztük a pár éve felújított zsinagógát. Ízelítőt kaptunk a helyi zsidóság és a zsinagóga történetéből. 
Mindenkinek szívből ajánlom a Napudvar Vendégház és a zsidó templom meglátogatását is.
Köszönjük a miskolciaknak, hogy együtt lehettünk.  
Fotók:
 
 
Erdélyi utunkról készített Sasi Gábor filmet. Íme:
https://www.youtube.com/watch?v=4v3_ZpMkQD4

A táborban egy rövid előadás keretében mutattam be kutatómunkánkat és a gombákról vetítettünk egy kisfilmet. Ezt láthatjátok itt:
 https://www.youtube.com/watch?v=KqQuC9kfNEc
 
Jó szórakozást!

Cimkék: : kirándulás

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: